Cailin – koliek

Koliek – Cailin

Leeftijd: 11 maanden

Merrie

Ras: tinker

Cailin is geïmporteerd vanuit Ierland met haar moeder en in Nl gespeend. Cailin is bij haar huidige eigenaar terecht gekomen toen ze 10 maanden jong was. Ze was onzeker, gesloten maar heel zachtaardig, lief en sociaal naar de andere paarden.

Cailin is niet gevaccineerd.

We zijn gelijk met een homeopathische behandeling bij Cailin gestart. Het optimaliseren van haar weerstand en het in balans brengen van haar immuunsysteem was de eerste stap waarmee we zijn begonnen. Ook hebben we middelen ingezet op verwerking van eventueel trauma opgelopen door de lange reis vanuit Ierland, het spenen en het verhuizen naar huidige eigenaar, dit allemaal binnen enkele weken. Verder hebben we gekeken naar een behandeling waarbij Cailin zichzelf kan ontwikkelen en ontplooien als een mooie , jonge, vrolijke en speelse merrie!

Cailin zag (en zie) je met sprongen vooruit gaan. Ze wordt meer open, blij, rent enthousiast door de wei en speelt met paardenvriendjes. Haar vacht wordt frisser en ze komt al iets meer aan.

Dan lijkt ze op een zaterdag middag lekker in het zonnetje te liggen. Maar niets is minder waar; Cailin heeft koliek. Haar neusgaten staan wijd open, ze ademt erg zwaar, haar buik is opgezet en gaat hard op en neer. Ze gaat languit / plat op de grond liggen. Daarna staan, en weer liggen. Je ziet gewoon dat ze zich helemaal niet lekker voelt.

De dierenarts is gebeld maar heeft nog 2 ‘koliekgevallen’ voor haar. Een passend homeopathisch middel wordt ingezet. Vaak en hoog gedoseerd. Elke 10 minuten totdat er verbetering komt. Daarna kan het middel met langere tussenpozen worden ingezet. Cailin knapt op, haar ademhaling wordt rustiger, ze gaat minder vaak liggen en haar buik lijkt minder opgezet. Eigenaar wandelt rustig met haar door de wei. Na ongeveer 45 minuten wil Cailin weer hooi eten. Ze gaat niet meer liggen, haar ademhaling is weer rustig, ze oogt niet meer ziek. De dierenarts is afgebeld. Na 1.5 uur mest ze weer. Iedereen opgelucht en Cailin met hulp van een homeopathisch middel weer helemaal opgeknapt.

 koliek-1       koliek-2

 koliek-3        koliek-4

We zijn nu een aantal weken verder en Cailin heeft geen koliek meer gehad. We zijn met de behandeling weerstand, verhogen immuunsysteem, en algemene fysieke- en mentale groei doorgegaan en Cailin ‘doet’ het op alle vlakken heel goed