BANJER

Banjer:

Leeftijd: 2 jaar
Reu
Ras: onbekend, kruising

img_2058

Banjer is opgevangen bij Vires Animaliae toen hij ongeveer 8 maanden jong was.

De vorige eigenaar wilde hem laten inslapen omdat hij niet voldeed aan zijn verwachtingen. Banjer voldeed met 8 maanden niet aan de eisen van ‘jachthond’.

We zijn de behandeling van Banjer gestart in september 2016.

Banjer is druk, grenzeloos. Reageert op alles wat in zijn omgeving gebeurd. Banjer is heel gevoelig. Blaft veel en kan zijn rust niet goed vinden. Wanneer er weinig tot geen prikkels in zijn omgeving aanwezig zijn kan hij rustig liggen. Banjer is een allemansvriend. Hij is een vrolijke, blije en sociale hond.

Banjer lijkt geen omhulling te hebben, de prikkels van buitenaf komen rechtstreeks bij hem binnen en hij kan hier niet mee omgaan waardoor het hem gauw teveel wordt, dit uit zich in zijn gedrag. We hebben hem een middel voorgeschreven die de omhulling geeft die hij heel erg nodig heeft zodat hij beter kan omgaan met invloeden vanuit de omgeving. Banjer komt hierdoor wat meer ‘met zijn pootjes op de grond te staan’.

Verder hebben we voor Banjer een middel erbij gezet zodat hij zich zekerder in zijn gedrag voelt, dat hij minder kwetsbaar is. Banjer heeft steun nodig en door dit middel in te zetten leert hij meer op eigen benen te staan zonder daarbij zijn eigenaar uit het oog te verliezen. Tevens helpt dit middel om zijn verleden van belastende omstandigheden, liefdeloze en harde opvoeding te verwerken. Dit zijn nl. leefomstandigheden die een diepe indruk op dieren achterlaten.

Na het starten van de behandeling liet Banjer al vrij snel een positieve verandering in zijn gedrag zien. Banjer kon het eerder niet goed opbrengen om te luisteren wanneer hij los mee ging om te wandelen. Nu kan hij steeds vaker los mee naar het meer en luistert steeds beter wanneer hij geroepen wordt. Ook is hij veel rustiger in zijn gedrag aan het worden. Het is nu ongeveer 4 weken geleden dat we gestart zijn met de behandeling van Banjer en hij reageert er heel goed op.