Mijn verhaal

IMG_1781                                             hondjes en ik op strand

Dieren gelukkig en gezond zien dat is mijn doel

Mijn naam is Céline Eimers en ik ben 45 jaar.
Ik woon op een boerderijtje in Westendorp. Mijn ‘veestapel’
bestaat uit een tinker merrie, drie honden (kruising labrador x Duitse staander, een jack russel en een labradoodle) en een kat.

Ik ben mijn loopbaan begonnen als ondernemer van een ruitersportzaak. Dat kwam voort uit mijn passie voor paarden.
De mensen om me heen hadden dezelfde liefde voor dieren en dat sprak mij erg aan. Toch miste ik het diepere contact met mensen.
Ik wilde het verhaal achter hen leren kennen en daarom ben ik de studie verpleegkundige in Doetinchem gaan volgen. Ik werk nu ruim twintig jaar met veel plezier in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Mijn hart volgen

In 2011 was voor mij de tijd aangebroken om het roer om te gooien en mijn hart te volgen: namelijk dieren. Mijn paard Grytje was erg ziek geworden. Ze had heel hoge koorts en keek verdrietig uit haar ogen. Ze bleek tussen de uier en de lies, bij de lymfeklieren, een enorm ontstekingsgat te hebben waarbij je met wel vier vingers in kon. Ik was op dat moment al met homeopathie bezig, maar durfde er niet mee aan de slag omdat het gat ontzettend etterig en bloederig was. Ik besloot de dierenarts te bellen en hij gaf Grytje antibiotica, pijnbestrijding en een koortsverlagende injectie. De dierenarts is 5 dagen achter elkaar bij haar geweest, maar de koorts verlaagde niet. Ze bleef er ongelukkig uitzien en ze kon niet meer lopen, omdat haar benen te veel pijn deden. Toen heb ik de homeopaat ingeschakeld. Zij schreef homeopatische geneesmiddelen voor en Grytje knapte per uur op. Drie dagen later was ze weer de oude! Dit was voor mij het omslagpunt. Ik onderken reguliere zorg niet en kan goed naast elkaar bestaan, maar in de homeopathie heb ik het volste vertrouwen.

Veterinair klassiek homeopaat
Ik besloot de vierjarige hbo-opleiding veterinair klassiek homeopaat in Lochem (VHCN) te volgen. In september 2013 ben ik gestart met het derde studiejaar en ben toen met veel plezier en enthousiasme begonnen met het onder supervisie behandelen van dieren. Ik heb gezien en ervaren dat homeopathie een grote bijdrage kan leveren aan het vormen van een eenheid met je dier, samen met de juiste voeding en een leuke, positieve training. In juni 2016 ben ik afgestudeerd als klassiek homeopaat voor dieren.

Middelen uit de natuur
Als een dier ziek wordt, heb je ook te maken met de mens erachter en dat vind ik erg leuk. Ik wil de eigenaren laten ervaren dat je dieren kunt genezen op een natuurlijke wijze. Fysiek en mentaal. Ik kijk naar de onderliggende oorzaak: waarom voelt een dier zich niet goed? Als een hond zijn huid kapot krabt, prik er dan niet meteen een spuit in die de jeuk onderdrukt. Kijk naar de achtergrond zodat je je hond écht geneest en niet alleen het symptoom bestrijdt.

Mijn band met dieren
Ik houd zielsveel van mijn dieren en ik zou alles voor ze doen. Alle dieren zijn prachtig en uniek. Ook houd ik van het persoonlijke, dus om de eigenaren van de dieren te leren kennen. Het is voor mij meer dan werk. Dieren gelukkig en gezond zien, dát is mijn doel.